Skip to content

stjerne.pngSTARK LOKAL NÄRVARO OCH SUPPORT

stjerne.pngGODKÄNNANDEN OCH SAMARBETEN MED LEDANDE TILLVERKARE

stjerne.pngBRETT PRODUKTSORTIMENT OCH SNABB LEVERANS

Testad på banan tillgänglig för alla

TotalEnergies engagemang inom motorsport sträcker sig flera år tillbaka i tiden, med massor med framgångar och många världsmäskerskapstitlar. De fina resultaten tillsammans med samarbetspartners visar tydligt att TotalEnergies kan garantera motoroljor av högsta möjliga kvalitet.

Under de mest krävande förhållanden i öknen, till den hårdaste terrängen och dem mest exklusiva racingbanorna. Bland TotalEnergies motoroljor hittar du produkter anpassade till alla typer av miljöer och förhållanden. Faktum är att motorsportsvärlden är det ultimata testlaboratoriet för TotalEnergies tekniker, som arbetar med utveckling av nya produkter. Datan som tester på racerbanan genererar, är ovärderlig i utvecklingen av nya TotalEnergies produkter. 

Det nära samarbetet med ledande biltillverkare och racing teams har visat sig vara extremt värdefullt för alla inblandade, både på och utanför banan. Quartz produktserien är ett utmärkt exempel på detta. Quartz motoroljor är framtagna med hjälp av innovativ teknik för att ge bästa möjliga motorskydd och garantera optimal prestation på racerbanan.

 


 

 

PEUGEOT SPORT I FIA WEC

PEUGEOT Sport och TotalEnergies har med sin samlade erfarenhet och expertis inom hybridisering, och motorsport i världsklass, tillsammans utvecklat PEUGEOT HYBRID 4500 KW, i enlighet med de nya FIA WEC-förordningarna.

SMÖRJMEDEL SPELAR EN VIKTIG ROLL

Kylarvätskor och transmissionsoljor från TotalEnergies kommer att spela en viktig roll i konkurrenskraften hos PEUGEOT Sports Hypercar. De prototyper som ska användas, är skräddarsydda av TotalEnergies för intensiv användning och lång livslängd, även över ett brett temperaturområde. TotalEnergies har också utvecklat speciella smörjfetter och oljor till PEUGEOT HYBRID 4500 KW. Som en integrerad del av teamet, kommer TotalEnergies ingenjörer vara med vid tävlingarna. Syftet med detta är att man vill analysera prover, övervaka bilens status och optimisera bilens prestation.

"- Motorns generator kommer att vara utrustad med en lätt och högeffektiv transmission samt den senaste generationens växelriktare för att kunna överföra batteriström till motorn", säger François Coudrain, PEUGEOT Sports WEC-programkraftledningschef. "Den kommer att ha kapacitet att använda all tillgänglig energi i batteriet direkt tack vare drivlinans energifördelningsegenskaper", menar François Coudrain.

Visste du? 

  • Att några av världens främsta racerförare kommer att ingå PEUGEOT Sports nya racing-team. 
  • Att TotalEnergies har specialutvecklade smörjmedelserier, dedikerade till el- och hybridfordon.

 

Formula E

ABB FIA Formula E Championship är ett internationellt elbilsmästerskap vars popularitet växer för varje år. Det är en revolutionerande motorsportsklass och för TotalEnergies är vår engagemang självklart. Samarbetet med Team DS TECHEETAH ger TotalEnergies tekniker möjlighet att designa, utveckla och testa produkter under extremt krävande förhållanden. Erfarenheten och kunskapen från dessa tester, används sedan i utvecklingen av smörjmedel till våra kunder och samarbetspartners. På TotalEnergies research center Solaize, har man specialutvecklat en transmissionsolja till Formula E bilen DSV-02. Genom att skräddarsy transmissionsolja till DSV-02 kan man öka växellådans effektivitet och därmed reducera bilens totala energiförbrukning. Eftersom mariginalerna är extremt små i Formula E, kan små detaljer som till exempel rätt transmissionsolja visa sig vara skillnaden mellan succé och fiasko.

Visste du?

  • Att även el- och hybridfordon behöver smörjmedel för att fungera optimalt. Därför har TotalEnergies utvecklat flera produktserier med smörjmedel, som är speciellt utvecklade till dessa nya typer av fordon. 

 

Recommended by the best of motorsport