Skip to content

15/11/2022 News

Danske Malthe Jakobsen hurtigste rookie i Peugeot TotalEnergies nye hypercar i Bahrain

Imens lugten af brændt gummi stadig hang i luften fra 8 Hours of Bahrain, den sidste runde af 2022 FIA World Endurance Championship, gjorde 50 unge kørere fra 21 teams sig startklar til rookie-testen i søndags. Traditionen tro efterfølges sæsonfinalen i FIA WEC af en testdag for kørere som enten er nye i serien eller i klassen. 
I år var det bl.a. Malthe Jakobsen fra Sennels ved Thisted som fik chancen for at køre for Team Peugeot TotalEnergies i den nye Hypercar, 9X8. Malthe var én af fire kørere som Peugeot havde udset sig til testen. Og han var ikke bare hurtigste rookie – han endte faktisk på fjerdepladsen totalt set. 

Efter en pause på ti år blev Peugeot i juli i år klar til et længe ventet comeback til FIA World Endurance Championship med en helt ny og revolutionerende bil. Peugeots 9X8 Hypercar er udstyret med en 2,6 liters V6-motor med biturbo og 680 hestekræfter, som bliver bakket op af en elektrisk motor med 268 hestekræfter. Som partner til Peugeot, bringer TotalEnergies et væld af ekspertise til denne banebrydende nye racerbil, med specialtilpassede væsker og smøremidler. 

På TotalEnergies’ kontor her i København er vi meget begejstrede over at vi med Mikkel Jensen og Malthe Jakobsen nu ikke kun er én, men to danskere bag rettet på 9X8’eren. 
Sidste gang vi så Mikkel Jensen var netop her i København til Copenhagen Historic Grand Prix og med lidt held kan vi måske få lov til at møde to danske navne til næste års CHGP?