Skip to content

Vattenkraft

affarsomraden_industri_energiproduktion_hydropower.jpgDen blå energin blir grön

Vattenkraftsindustrins behov är både varierande och krävande. Utöver behovet för tillförlitlighet och maximal livslängd på utrustningen måste vattenkraftproducenterna också uppfylla stränga miljöregler. 

I linje med vårt engagemang för bättre och renare energi är TotalEnergies den första smörjmedelsleverantören som erbjuder ett miljövänligt sortiment för alla applikationer inom vattenkraftsindustrin.

Från TotalEnergies sortiment kan vi erbjuda dig det bästa från två världar: en produktfamilj med högpresterande produkter som uppfyller de mest krävande miljönormerna, samtidigt som vi vägrar att kompromissa med kvalitet och effektivitet. 


VÅRA SMÖRJMEDEL FÖR VATTENKRAFTVERK

Minska er miljöpåverkan med avancerade smörjmedel som är mindre skadliga för miljön

Zinkfria mineraloljor och vattenstabila fetter

  • PRESLIA,CORTIS MS: >Premium mineralisk turbin- och cirkulationsolja för vattenturbiner. Mycket stabil i närvaro av vatten.
  • AZOLLA AF, EQUIVIS AF:Zinkfri mineralisk hydraulolja med hög stabilitet i närvaro av vatten som erbjuder längre oljeskiftsintervall.
  • CARTER XEP, CARTER SH: Delsyntetiska och syntetiska växellådsoljor som är lämpade för användning i många olika förhållanden och temperaturer.
  • CERAN XM, CERAN XS: Vattentåligt lagerfett som inte innehåller några tungmetaller för laddade applikationer. Det främsta valet för att effektivisera din portfölj med fetter.
  • COPAL OGL 0: Höghäftande fett med extrema tryckegenskaper innehållandes solida tillsatser för öppna växlar och övriga komponenter. Utmärkta vattenresistenta egenskaper.

 

Biologiskt nedbrytbara smörjmedel

  • BIOPRESLIA HT: Den första biologiskt nedbrytbara vätskan för användning i vattenkraftverk och hydrauliska system i vattenkraftverk. Speciellt utvecklad till hydroapplikationer i samarbete med ledande vattenkraftsoperatörer och utrustningstillverkare.
  • CARTER BIO: Syntetiskt biologiskt nedbrytbar växellådsolja som är väldigt stabil i vattennärvaro. Lämplig för allmän användning till marina applikationer.
  • BIOMULTIS EP 2, BIOADHESIVE PLUS, BIO OG PLUS: Multifunktionella och biologiskt nedbrytbara fetter, lämpade för flera ändamål inom vattenkraft: lager, vajrar, öppna växlar.
  • ISOVOLTINE BIO, ISOVOLTINE BIO VE: Biologiskt nedbrytbara dielektriska vätskor för transformatorer. Hög brandbeständighet, Dielektrisk styrka som inte påverkas av vatten.