Skip to content

Vannkraft

Den blå energien blir grønn​

Vannkraftindustrien har både varierende og krevende behov. Utover behovet for pålitelighet og maksimal levetid for utstyret må vannkraftprodusentene også oppfylle strenge miljøkrav. 

I linje med vårt engasjement for bedre og renere energi er TotalEnergies den første smøremiddelleverandøren som tilbyr et miljøvennlig sortiment for alle bruksområder i vannkraftindustrien.

Fra TotalEnergies sortiment kan vi tilby det beste fra to verdener: En produktfamilie med effektive produkter som oppfyller de mest krevende miljønormene, samtidig som vi ikke går på kompromiss med kvalitet og effektivitet. 


Våre smøremidler for vannkraftverk​

Reduser miljøbelastningen med avanserte smøremidler som er mindre skadelige for miljøet.

 

Sinkfrie mineraloljer og vannbestandige fett

  • PRESLIA, CORTIS MS: Premium mineralsk turbin- og sirkulasjonsolje for vannturbiner. Veldig stabil i kontakt med vann.
  • AZOLLA AF, EQUIVIS AF: Sinkfri mineralsk hydraulikkolje med høy stabilitet i kontakt med vann, som gir lengre oljeskiftintervaller.
  • CARTER XEP, CARTER SH: Halvsyntetiske og syntetiske giroljer som egner seg for bruk i mange ulike miljøer og temperaturer.
  • CERAN XM, CERAN XS: Vannbestandig lagerfett som ikke inneholder tungmetaller. Det fremste valget for å effektivisere porteføljen din med fett.
  • COPAL OGL 0: Fett med god vedheft og ekstreme trykkegenskaper med solide tilsetninger for åpne girkasser og andre komponenter. Gode vannbestandige egenskaper.

 

Biologisk nedbrytbart smøremiddel

  • BIOPRESLIA HT: Den første biologisk nedbrytbare væsken for bruk i vannkraftverk og hydraulikksystemer i vannkraftverk. Spesialutviklet for hydroapplikasjoner i samarbeid med ledende vannkraftoperatører og utstyrsprodusenter.
  • CARTER BIO: Syntetisk nedbrytbar girolje som er veldig stabil i kontakt med vann. Egner seg for alminnelig bruk i marine applikasjoner.
  • BIOMULTIS EP 2, BIOADHESIVE PLUS, BIO OG PLUS: Multifunksjonelle og biologisk nedbrytbare fett, egnet for flere formål innenfor vannkraft: lagre, vaiere, åpne girkasser.
  • ISOVOLTINE BIO, ISOVOLTINE BIO VE: Biologisk nedbrytbare dielektriske væsker for transformatorer. Høy brannbestandighet, dielektrisk styrke som ikke påvirkes av vann.