Skip to content

Smörjfett

Smörjfett från TotalEnergies

TotalEnergies guidar dig till rätt typ av smörjfett
På TotalEnergies vet vi vad som kännetecknar ett bra smörjfett och vad branschen kräver. Därför har vi utvecklat ett brett sortiment av smörjfetter för att möta företagens behov.
Om du behöver hjälp med att välja rätt fett är du välkommen att kontakta våra experter så berättar vi mer om hur vi kan ta fram en lösning som matchar dina behov.

TotalEnergies smörjfetter täcker alla branscher

TotalEnergies är en av världens största smörjfettstillverkare och vårt sortiment omfattar en mängd olika smörjfetter för många olika branscher och tillämpningar. 
TotalEnergies smörjfettsprodukter är indelade i produktfamiljer baserat på användningsområde och produktens speciella egenskaper. I vårt sortiment hittar du smörjfetter för alla typer av fettsmorda komponenter - både för fordon och industri. 

Våra CERAN-smörjfetter är den senaste tekniken med unika egenskaper och ett brett spektrum av industriella tillämpningar.

MULTIS-fetter är baserade på traditionell teknik som uppfyller de krav och behov som en mängd olika kunder har idag.

Fördelar med ceran

Vad säger våra kunder?

Duni Rexcell i Skåpafors, som tillverkar toalettpapper och servetter på två stora pappersmaskiner, bytte smörjfett för ett år sedan och valde CERAN. Lagren i pappersmaskinerna, både i tråd- och filtsektionerna, smörjs via ett centralsmörjsystem.

- "Vi hade upprepade problem med smörjsystemet", säger Peter Joensuu, underhållschef på bruket. 

- Företaget som servar det centraliserade smörjsystemet föreslog att man skulle byta till CERAN XM 320 från TotalEnergies.

"Det här fettet uppfyller samma krav på viskositet som det tidigare fettet, men har ytterligare och bättre egenskaper, till exempel bättre pumpbarhet", förklarar Peter Joensuu.

CERAN-fetter för de mest krävande applikationerna

CERAN-fetter finns i ett brett utbud av versioner som främst utvecklats för industriella tillämpningar, men kan också användas för fettsmörjning i bygg- och jordbruksmaskiner. 
CERANs egenskaper är särskilt lämpliga för användning i mycket krävande och stressiga miljöer där fettet utsätts för hög värme, hög luftfuktighet och vatten. Exempel är stål- och pappersindustrin, men även många andra typer av tung industri. 

Smörjfetter ur CERAN-sortimentet kännetecknas av:
- Mekanisk stabilitet
- Vattenbeständighet
- Skydd mot korrosion
- Konsistens vid både höga och låga temperaturer